DECEMBERI NYITVATARTÁS

DEC. 23-ig:

H-P 10-19, SZO-V 10-16

DEC. 24-26 ZÁRVA

DEC. 27-30 10-16

DEC. 31 - JAN. 01. ZÁRVA

 

Termékek
Fizetési megoldás
Hírlevél
Fórum
Nincsenek témák!
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
1
0
6
6
9
3
4
Termék részletek


Nyugati-Dolomitok - Rother túrakalauz

Raktárkészlet: VAN
Nyugati-Dolomitok - Rother túrakalauz
 • Nyugati-Dolomitok - Rother túrakalauz
 • Nyugati-Dolomitok - Rother túrakalauz
 • Nyugati-Dolomitok - Rother túrakalauz
5 890 Ft

Nyugati-Dolomitok Rother túrakalauz - A legszebb kirándulások és túrák

85 válogatott túra és kirándulás a Grödner-, Villnöß-, Tierser és Welschnofener Tal valamint az őket körülvevő hegyek a Plose, Peitlerkofel, Geisler, Puez, Sella, Langkofel, Seiser Alm, Schlern, Rosengarten vidékéről.

 • részletes és megbízható túraleírások, 104 fotóval
 • turistatérképek 1:50 0000 és 1:75 0000 méretarányban
 • szemléletes magasságdiagrammok
 • 2 áttekintő térkép 1:250 000 és 1: 500 000 méretarányban
 • letölthető GPS-nyomvonalak

Magas hegyek, lenyűgöző sziklacsúcsok, zöld völgyek és virágos hegyi rétek. A Dolomitok a túrázók kalandos játszótere. Panorámautak hívogatnak túrázásra, szinte elfeledett ösvények vezetnek el a nyüzsgéstől az érintetlen hegyi természetbe, gyönyörű túrautak vezetnek idilli alpesi legelőkhöz és rusztikus kunyhókhoz. Vannak magasabb csúcsok is, melyeket meghódíthatunk. Meredek sziklakolosszusok és hegyi rétek, mély szurdokok és kristálytiszta tavak és csodálatos panorámák - aligha van még egy alpesi régió, ahol az alpesi havasok és a sziklás területek olyan harmonikusan egyesülnek, mint a Dolomitokban.

A magyar nyelvű Rother túrakalauzok új kiadója váltotta valóra a páratlan hegycsoport szerelmeseinek számító fordító-szerkesztő - lektor páros régóta dédelgetett álmát, hogy a Dolomitok keleti és nyugati részét bemutató magyar nyelven is olvasható túrakalauzok végre, közel egyidőben jelenhessenek meg. Mindkét kötetben 85 kirándulás és túra szerepel, melyeket a Dolomitok-szakértő Franz Hauleitner hat német nyelvű kalauzából személyes tapasztalataik alapján válogattak össze.

A Nyugati-Dolomitok területét bemutató kalauz az óramutató járásával ellentétes irányban járja körbe a vidéket Brixen (Bressanone) környékéről indulva érintve a Villnößtal (Val di Funes), majd a Grödner Tal (Val Gardena) fölé magasodó hegyeket. Európa leghatalmasabb havasi rétjén, a Seiser Almon (Alpe Siusi) vezető túrák bemutatását követően az Eggental (Val d’Ega) és a Tierser Tal (Val di Tires) völgyeket övező hegyek között keletre fordulva a Valle di S. Pellegrino völgy körüli túrákat követően északkeletnek tartva következnek a méltán híres Fassatali (Val di Fassa) hegyóriások, köztük dél-tirol egyik legszebb és tájképileg legimpozánsabb túrarégiójával a Rosengartennel (Catinaccio). Amikor a Catinaccio sziklái elkezdenek ragyogni az alkonyatban vagy a hajnalpír festi őket, az olyan mintha egy varázslatos mesében járnánk. De nem számít, hogy milyen napszakban keressük fel - aligha tud bárki is elmenekülni a fenséges sziklatornyok látványa elől.

 

 • ISBN
  9789639458635
  Kiadás éve, kiadó
  2022
  Lurdy házban lévő boltunk készlete
  Általában van a boltban, ha nincs, akkor kb. 2-8 nap.
  Raktárkészlet
  VAN
Webáruház készítés