Termékek
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szűrés
A térkép mérete
Kiadás éve, kiadó
Készlet információ
Fórum
Nincsenek témák!
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
9
4
5
9
4
2
Termék részletek


Kalandozások az inkák földjén - A Machu Picchu felfedezése - Hiram Bingham élménybeszámolója

-15%
Raktárkészlet: VAN
Kalandozások az inkák földjén - A Machu Picchu felfedezése - Hiram Bingham élménybeszámolója
3 500 Ft
Akció: 2 990 Ft
Kezdete: 2021.08.27   A készlet erejéig!

266 oldal


A múlt század elején a régészet csupán még gyerekcipőben járt. A nagyközönség figyelme elsősorban a közel-keleti leletek felé irányult, senki sem bukkant még rá azokra az inka erődökre, amelyek a források szerint a perui hegyekben rejtőztek. Hiram Bingham, a Yale Egyetem professzora 1911-ben felkerekedett, s elindult Peru felfedezésére. Nem sokkal megérkezése után Machu Picchu romjaira lelt. Először nem is ismerte fel, milyen pazar világ terül el a lábai előtt - a magas hegyekben megbúvó elveszett városnál sokkal jobban érdekelte Peru legmagasabb csúcsának, a Coropuna hegynek a meghódítása, amiről e könyv lapjain is beszámol. Több évre, no és a National Geographic Society hathatós támogatására volt szüksége ahhoz, hogy felismerje: Machu Picchuval a világ egyik legmegdöbbentőbb régészeti lelőhelyét fedezte fel! Az 1922-ben megírt Kalandozások az inkák földjén elbűvölően idéz meg egy elveszett világot, nem csupán az inkákét, de az izgalmas felfedezések korát is, amelyben a Binghamhoz hasonló kalandvágyó, vállalkozó szellemű emberek előtt nyitva állt a világ. A könyv a szerző számos kalandját beszéli el, melyek csúcspontja Machu Picchu titokzatos városának felfedezése.

Hiram Bingham

A hittérítő felmenőktől származó III. Hiram Bingham puritán neveltetését maga mögött hagyva a hírnév és kaland göröngyös útját választotta. Volt tanár a Perincton, aztán a Yale Egyetemeken, repülőgép-pilóta és -oktató az első világháború kitörésekor; majd Connecticut állam szenátoraként komoly politikai karriert futott be. Előnyös szerelmi házassága révén anyagi gondoktól mentes életet élhetett, így kora tehetős úriembereihez hasonlóan beutazta a világot.
Leginkább Dél-Amerika érdekelte, bejárta a felszabadító Simón Bolívar útját, majd élményeiről könyvekben számolt be. A Yale Egyetem perui expedíciójának vezetőjeként "botlott bele" Machu Picchu romjaiba - melynek kapcsán élete vágye teljesült: nevét híres felfedezőként ismerhette meg a világ.

 • ISBN
  9789639547797
  Kiadás éve, kiadó
  Geographia Kiadó 2010
  Készlet információ
  Utolsó darab
  Raktárkészlet
  VAN
Webáruház készítés