Termékek
Fizetési megoldás
Hírlevél
Szűrés
A térkép mérete
Kiadás éve, kiadó
Készlet információ
Fórum
Nincsenek témák!
Tanúsítvány
Árukereső, a hiteles vásárlási kalauz
Látogató számláló
0
9
4
5
6
0
5
Termék részletek


A Szekszárdi és a Geresdi-dombság turistakaluza - Biki Endre Gábor

A Szekszárdi és a Geresdi-dombság turistakaluza - Biki Endre Gábor
4 990 Ft
Biki Endre Gábor Szekszárdi-dombság könyve írásának célja, hogy hiánypótló kötetként bemutassa a Szekszárdi-dombság és környékének természetföldrajzi és kulturális értékeit, így elsősorban a gyalogos és kerékpáros túrázók számára nyújt információt, de jól használható azok körében is, akik a tájegység egy-egy nevezetes pontját szeretnék felkeresni.
 
A Szekszárdi-dombság területe a térképen tulajdonképpen egy háromszög alakú területet képez, melynek határa északról a 6-os út, keletről az 56-os út, dél-nyugatról pedig a Bonyhád – Mőcsény – Bátaszék műút (és vasútvonal). A Geresdi-dombság északi határa a Bonyhád – Mőcsény – Bátaszék műút (és vasútvonal), dél-keletről az M6-os autópálya, délről a Pécsvárad – Lovászhetény – Véménd műt, nyugat felől a 6-os út határolja. A Szekszárdi- és Geresdi-dombság területének döntő többségét erdő borítja, melyet néhol váltanak fel kisebb rétek és kaszálók, vagy a települések közelében művelés alatt álló földek.
 
Ízelítőül bemutatásra kerül néhány túraútvonal és település a vadregényes erdőkkel borított Keleti-Mecsekből is, hiszen Tolna megyéhez ez a tájegység sincs messze, és az érdeklődők kirándulásaik célpontjaihoz még ezt a vidéket is könnyen elérhetik. Továbbá a könyvből megismerhetjük a Völgység és a Sárköz településeinek múltját és jelenét is. A Völgység a Tolna–Baranyai-dombvidékhez tartozó kistáj. A Sárköz Tolna megyében, a Gemenci-erdő és a Szekszárdi-dombság között sík területen helyezkedik el. Nagyobb része mezőgazdasági művelés alatt áll, az erdőterületek itt szinte teljesen hiányoznak. Kiváló földekkel rendelkezik. A Duna szabályozása előtt sok területet víz borított.
205 oldal
  • Kiadás éve, kiadó
    2020
Webáruház készítés